8 Eylül 2011 Perşembe

Türk öğrencilerine Azeriler'den şok baskı!


Azerbaycan'da muhalefetin bir numaralı yayın organı Yeni Müsavat gazetesine gönderilen bir mektup Türk-Azeri ilişkilerinde kriz çıkartacak. ...

Azerbaycan'da muhalefetin bir numaralı yayın organı Yeni Müsavat gazetesine gönderilen ve Türk öğrencilere yoğn baskı yapıldığının da belirtildiği “Azerbaycan Yüksek Harp Akademisi Öğrencileri” imzalı mektup ülkede tartışmalara yol açtı.
Azeri Türkü olduklarını belirten öğrenciler Lezgin ırkından olan Savunma Bakanı Safar Abiyev’i hem rüşvet ve yolsuzlukla suçladı hem de akademide Türk öğrencilere yönelik baskıdan sorumlu tuttu.
TÜRK ÖĞRENCİLERE YOĞUN BASKI
Türk öğrencilere büyük baskı uygulandığının belirtildiği mektupta, tüm dünyada kabul gören “Türk kadar cesur” sözünün gereği olarak eşit hak tanınmasını isteniyor.
ATEŞELER TÜRK BAYRAĞINA SAYGISIZLIK EDİYORLAR
Mektupta, Savunma Bakanı Abiyev nasıl oluyor da 2000 Manat (2500 dolar) bakan maaşıyla 1000 metrekarelik malikane ve 1 hektarlık çiftlik alabiliyor? Yoksa bu milyonluk villa rüşvet parasıyla mı alındı? sorusu da yer alıyor.
SAVUNMA BAKANLIĞI TEPKİ VERDİ
Mektuba çok sert tepki veren Savunma Bakanlığı, “Düşman Ermeni medyasına malzeme veriyorsunuz. Azeri ordusunu güçsüzleştiriyorsunuz. İddialar asılsız. İmzasız mektuplarla bakan devirmeye çalışıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder