10 Eylül 2011 Cumartesi

Savaş gemilerinin gerekçesi açıklanmalı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yaptırımlarla ilgili yaptığı “Gazze’ye gidecek yardım gemilerine Türk donanması eşlik edebilir” açıklamasını CHP’nin eski genel merkez binasındaki Parti Okulu’nun açılış töreninin ardından gazetecilere değerlendirdi.

kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Gazze’ye yardımı Kızılay götürüyor, zaten bir sorun yok. Çünkü Kızılay bizim milli kuruluşumuz, ayrıca Gazze’de yeri var, depoları var. Herhangi bir güvenlik sorunu olduğunu da sanmıyorum. Ama yabancı bandıralı gemilere bizim savaş gemilerimiz eşlik edecekse bunun herhalde bir gerekçesi olması gerekir. O gerekçeyi de sanıyorum Başbakan parlamentoda bize açıklar.
Madalya alan avukattır
(‘İsrail’in avukatlığını yapıyor’ suçlamasına) Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının avukatlığını üstlenmekten onur duyarım, onun dışında hiç kimsenin avukatlığını üstlenmedim. Avukatlığını üstlenen, o gruplardan, o cemaatlerden madalya alanlardır. Amerika’da üstün hizmet madalyasını Yahudi gruplarından alan kim? Recep Tayyip Erdoğan. O madalyanın gereği olarak avukatlığını yapıyor zaten. İsrail’in güvenliği için füze kalkanını Türkiye’ye getiren kim? O avukatlığı üstlendiği için avukatlığın gereği olarak bunu yapıyor. Şimdi halkın önüne çıkıp ‘İsrail’e savaş gemileri göndereceğiz, şunu yapacağız, bunu yapacağız...’ Bunların tamamı boş, halkı kandırmaya yönelik söylemler. Eğer sen halkın önünde saygın bir Başbakan olmayı kabul ediyorsan, öyle bir niteliğin varsa önce aldığın o madalyayı iade edersin, gereğini yaparsın. Ben de o zaman derim ki evet, Başbakan gereğini yaptı.
Konuyla ilgili Twitter’dan takipçilerine de mesaj yollayan Kılıçdaroğlu, “Türk savaş gemileri nereye kadar refakat edecek? Gazze Limanı’na kadar mı yoksa uluslararası sularla mı sınırlı kalacak? Gazze Limanı’na kadar gidecekseniz seni alnından öpeceğim” dedi.
AKP vaatlerimizi yapıyor
Savaş gemilerinin gerekçesi açıklanmalı
Kılıçdaroğlu askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili de, “Seçimlerde aile sigortası, intibak yasası, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili söz vermiştik. Vaatlerimizin tümünün uygulanabilir olduğunu AKP de gördü, önümüzdeki süreçte parlamentoya gelecek ve biz de ayrıca kanun tekliflerimizi vereceğiz. Söylediklerimizi, halka vaat ettiklerimizi kendileri gerçekleştirmek istiyorlar, bundan da memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder