9 Eylül 2011 Cuma

Hangisi daha marka?


Hangisi daha marka?

Hangisi daha marka?

Ülke genelinde bin 200 kişiye "Sizce marka olmuş 3 ünlü isim hangileridir" diye soruldu.


MediaCat dergisi ve Ipsos KMG işbirliğiyle düzenlenen Türkiye'nin Marka Ünlüleri Araştırması, ülkemizde en popüler kişisel markaların sanat dünyasından olduğunu gösterdi.

Türkiye'ninmarka haline gelmiş ünlü isimlerini belirlemek üzere yürütülen çalışma, 27 Haziran-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye'yi temsil edecek şekilde 12 ilde gerçekleştirilen araştırma sonucunda 15-55 yaş arası, kadın ve erkek, toplambin 200 kişiyle görüşülerek "Sizcemarka olmuş 3 ünlü isimhangileridir" sorusu yöneltildi.

Görüşmeler CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmeleri) tekniği kullanılarak yapıldı. Görüşülen kişilerin yüzde 77'si en az bir ünlü belirtti. Bu kitle içinde ortalama belirtilen isim adedi 1,7 oldu. Buna göre listenin başını Tarkan çekti. İkinci Hülya Avşar, üçüncü İbrahim Tatlıses, dördüncü Cem Yılmaz oldu. Listenin beşinci sırasında ise Başbakan Tayyip Erdoğan yer aldı.

"EUROVISION'A MEGASTAR GİTSİN"
Türk Eurovision tarihine ışık tutmak amacıyla yapılan Eurovisiondreamanketinin sonuçları belli oldu. Her sene Eurovision'a katılması gündeme gelen ve geçtiğimiz yıl 5milyon dolar istediği yönünde iddialar ortaya çıkan Tarkan yine oyların yüzde 40'ını alarak birinci geldi. Hande Yener%14'lük farkla Atiye'nin önünde yer alarak güven tazeledi.

İşte en popüler ünlüler

1) Tarkan........................%10.3
2) Hülya Avşar.................%8.8
3) İbrahim Tatlıses..........%7.7
4) Cem Yılmaz.................%7.3
5) Recep Tayyip Erdoğan.%6.1
6) Ajda Pekkan................%3.8
7) Acun Ilıcalı..................%3.3
8) Orhan Gencebay.........%2.4
9) Sezen Aksu.................%2.2
10) Sibel Can....................%2.2 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder