4 Eylül 2011 Pazar

Bayram tatilinin Dönüş çilesi devam ediyor!


Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Yalova'da Topçular İskelesi'nde yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinden dönenler, iskelede uzun kuyruklar oluşturdu.
Topçular İskelesi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) sefer yapan arabalı vapur sayısını 13'ten 15'e çıkardı.

Bolu'da yer yer kuyruklar var
İstanbul- Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde Ramazan Bayramı tatilinin son gününde yoğun araçtrafiği yaşanıyor. Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri güzergahta güvenlik önlemlerini artırdı.

TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ve Gerede gişelerinde İstanbul istikametine doğru zaman zaman araç kuyrukları oluşuyor. Polisler, her 10 kilometrede kontrollerini sürdürürken, Bolu Dağı trafiğinde dakikada 45 ile 50 aracın geçtiği ifade edildi.

Çanakkale de yoğun...
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz sahillerinde geçiren tatilciler geri dönüş yolculuğunda 4 günden bu yana Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde de yoğunluğa sebep oluyor.

Tatilcilerin Ege ve Akdeniz bölgelerinden arabalı vapurla Asya yakasından Avrupa yakasına geçmek istemeleri sebebiyle iskeleler önünde araç yoğunluğu oluşuyor. Son dört günde Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan GEATAŞ A.Ş ile 30 bin, özel sektöre ait feribotlarla da 20 bin olmak üzere toplam 50 bin aracın Asya yakasından Avrupa yakasına geçtiği belirtildi.

Öte yandan bayram tatilinin son gününde uzun vapur kuyruklarının oluşmaması için önlem alan GESTAŞ A.Ş ile özel sektör feribot sayılarını artırdı. Araç yoğunluğunun yaşanması üzerine Çanakkale Eceabat hattında 3, Gelibolu Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6, özel sektöre ait 5 feribot aralıksız sefer yapıyor. Feribotların fazla olması ve aralıksız çalışması sebebiyle araç kuyrukları yaşanmıyor

Bu arada, Gökçeada Kabatepe ve Geyikli Bozcaada hatlarında da araç yoğunluğunun yaşandığını belirten yetkililer, bu hatlarda da toplam dört geminin aralıksız sefer yaptığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder